Medan småbarnen leker så kan det vara svårt att hitta på någon aktivitet mellan föräldrarna. Det blir ofta att de antingen lämnar sitt barn hos kompisen och sedan åker hem och väntar, eller att föräldrarna fikar och väntar på att barnen ska bli klara.

Flera sätt att komma på aktiviteter tillsammans finns och några mödrar i USA kom på den smarta idén att gå med barnvagnar och träna samtidigt:

  • Är barnen små så kan man som ovan nämnt gå med barnvagnarna tillsammans och göra det till en aktivitet. Föräldrarna får den sociala kontakten som kan vara avsaknad när barnen är små.
  • Babysim kan vara kul för föräldrarna och barnen, båda får motion och den är skonsam för de små barnen.
  • När barnen blir äldre och kan leka mer själva så är mer vuxna aktiviteter mer ok. Ni kan spela lite poker tillsammans eller varför inte testa Casino tillsammans? Spelkvällar är ofta populära hos vuxna och det gör den sociala biten lite enklare när man inte måste konversera med varandra.
  • När barnen är äldre så behöver man inte bevaka lika mycket som tidigare och man som föräldrar är inte tvingad till att umgås med föräldrarna. Det kan dock vara en bra idé att ha en bra kontakt med föräldrarna om barnen är väldigt bra vänner. Dessutom är det inte helt farligt att ta ett glas vin tillsammans och att umgås lite mer avslappnat när barnen är lite större.