Gratisprylar till nyblivna föräldrar

Barn kostar en hel del pengar under sin livstid, men som nybliven förälder behöver du inte köpa precis allt. Det finns nämligen en hel del saker som du kan få helt gratis eller kan strunta i helt och hållet. Vi listar allt du inte behöver som nybliven förälder.

Att skaffa barn innebär glädje och lycka, men också en hel del kostnader. Det är dyrt att vara förälder. För är det någonting som nyblivna föräldrar snart kommer märka av, och det troligtvis redan under graviditeten, så är det att man uppmanas att köpa än det ena och än det andra. Men behövs verkligen allt? Nej egentligen inte, och många saker går att införskaffa helt gratis.

Få gratisprylar till babyn

Som nybliven förälder, eller egentligen bara som vanlig person som vill spara en slant, så finns det massor av gratisprylar online att få helt gratis, men kanske i utbyte mot att du signar upp dig på ett nyhetsbrev, svarar på en enkät eller bara beställer hem en testprodukt som du inte behöver betala för. Och när det kommer till just prylar för barn så finns det en uppsjö av olika prylar att få. Det gäller bara att veta vart man ska kolla för att hitta dem. Då kan det vara skönt att veta att mycket finns hos olika samlingssajter för kampanjer och erbjudanden, gratoffers.se är till exempel en sådan som kan vara bra att lägga på minnet. Sen kan det även vara skönt att veta att det massor av saker som man inte behöver köpa till babyn.

Detta behöver du inte köpa till baby

Oavsett vad normerna säger om vad man ska köpa till sin kommande bebis så ska man komma ihåg att allt faktiskt inte är nödvändigt att lägga pengarna på. Några av dessa saker är vad både tidningen Femenina och MåBra listat som följer:

 • Spjälsäng – det är få nätter som kommer att spenderas här och den kommer snabbt att växas ur, så ska du ha en spjälsäng gör du gott i att skaffa en begagnad i stället för en dyr ny.
 • Kläder – klart att du ska köpa lite kläder, men tänk på att bebisar växer och det fort, så köp alltid större storlekar och till reapris annars kommer det snabbt bli en dyr historia.
 • Skötväska – många lägger dyra pengar på speciella skötväskor, men det är långt från nödvändigt så se i stället till att investera i en större vanlig väska som kan användas i annat syfte längre fram.
 • Blöjhink – finns i många hem, men gör de verkligen nytta? Nej, de får rum med väldigt få blöjor och om du bor i lägenhet är det faktiskt enklare att gå ut med soporna oftare i stället.
 • Bärsele och babysitter – testa innan du köper, alla barn gillar inte dessa och om det visar sig att fallet är så för din bebis har du gjort riktiga nedköp, för billiga är något som dessa inte är.
 • Badbalja – blir snabbt för liten och det går precis lika smidigt att bada en bebis i diskhon men om du ska köpa en badbalja, tänk på att köpa en som ni kan använda i framtiden som till exempel fotbadshink.

Vad ska man köpa då?

Självklart finns det en hel del saker som du faktiskt måste spendera en slant på. Om inget annat för barnets säkerhets skull, och dessa saker kan vara bra att ha koll på. Här är några tips hämtade från magasinet Vi Föräldrar:

 1. Bilbarnstol – vägen hem från BB behöver en bilbarnstol, du får helt enkelt inte åka utan en sådan och tänk på att denna ska vara vänd åt rätt håll och monterad enligt tillverkarens instruktioner.
 2. Blöjor – du kommer behöva dem, vi lovar.
 3. Tvättlappar – oparfymerade och mjuka är det viktigaste, sedan om du väljer att klippa sönder en handduk eller Apotekets.
 4. Barnvagn – viktigt om du vill komma ut ur huset.
 5. Till mamma – glöm inte att handla saker till dig som mamma också, en bra amningsbehå är till exempel bra att investera i.

Glöm sedan inte att kolla online om du hittar rabatter eller gratiserbjudanden för att kunna köpa även dessa, ovan listade, saker!