Sy kläder till barnen

Sy kläder till barnen

När det kommer till barnkläder finns det en uppsjö av olika plagg att välja mellan i butikerna. Men har man ett mindre barn än normalt kan det vara värt att försöka sy en del av kläderna själv. Att sy själv är även bra för den som tänker på miljön och plånboken.

sy-symaskin

I Aftonbladet kan man läsa om en kvinna som fick en för tidigt född dotter och var därför tvungen att sy egna kläder till den lilla dottern. Dottern vägde under ett kilo när hon föddes och det fanns i princip inga kläder att köpa till ett så pass litet barn. Det var då som kvinnan kom på att hon helt enkelt skulle sy kläderna till dottern själv. När kvinnan började sy kläderna insåg hon att behovet av så små kläder sträckte sig långt över hennes egen dotter och därför startade hon ett nätverk där hon fick andra kvinnor att också börja sy små kläder.

Farliga kemikalier i kläderna

Att sy sina barns kläder är faktiskt en bra idé, även om man har ett barn i normal storlek. Det är nämligen så att barn snabbt växer ur sina kläder och att hela tiden köpa nya kläder för att hänga med i växten, är både dyrt och dåligt för miljön. Dessutom är det så att många av de kläder som man köper hos de stora butikskedjorna innehåller farliga kemikalier som kan vara skadliga för barnen, skriver Sydöstran. Syr man däremot egna kläder kan man välja material som man vet inte är skadliga på något sätt.

Sticka vinterkläderna

När det gäller vinterkläderna kan man passa på att slipa på sina kunskaper i stickning och virkning. Att göra vantar, mössa, halsduk eller strumpor genom stickning är både roligt och rogivande. Dessutom kan man hitta en massa billigt och fint garn på nätet, vilket gör det hela ännu roligare.