En finurlig ”popsocket”

En finurlig ”popsocket”

Mobilen har blivit en av våra mest omtyckta ägodelar, så varför inte ge den riktigt bra tillbehör? Vissa saker ger utmärkt skydd och gör att du undviker dyra skador som måste repareras, till exempel skärmskydd och mobilskal. Andra gånger vill du förbättra olika funktioner med bättre laddare eller bättre hörlurar. Det finns en uppsjö med smarta mobiltillbehör och ofta inser du inte hur fiffiga de är förrän du har provat dem.

Ett vanligt problem är att tappa mobilen i golvet eller i gatan. Olyckan är lätt framme när du surfar eller försöker ta en selfie. Hårda stötar leder tyvärr ofta till att glaset spricker. Nu finns en finurlig lösning i form av popsocket som är en praktiskt liten hållare för mobilen. Den fungerar också perfekt som kabelvinda till hörlurarna eller som stativ när du vill se på film.

Vilka är de bästa mobiltillbehören?

Att ha ett bra mobilskal/mobilfodral är rekommenderat för i princip alla mobilanvändare. De är billiga och ser till att din dyra mobil inte får repor eller ännu värre skador. Övriga mobiltillbehör beror mer på hur just din användning ser ut. Gillar du att foto och ta selfies? I så fall är olika stativ och hållare ett måste. Gillar du att lyssna på musik? Då kan du satsa på ett par rejäla hörlurar med riktigt bra ljudkvalitet. De är sannolikt mycket bättre än de hörlurar som följde med när du köpte mobilen, åtminstone om du väljer ett stort och pålitligt varumärke.

Tänk på att undvika piratkopierade tillbehör. Det handlar inte bara om kvalitet, utan också om säkerhet:

”De innehåller komponenter som kan göra att mobiltelefonen eller paddan överhettas och börjar brinna”

Så säger polisen Paul Pintér. Han syftar i det här fallet på piratkopierade mobilladdare.