Vad blir årets julklapp?

Snart är det december och snart kommer nästan alla tankar att upptas av julen och vad man ska handla för paket. Årets julklapp är något som många undrar över och förhoppningsvis försöker pricka in.

2527786-julklapp-2Årligen släpper HUI vad som blir årets julklapp och redan nu har många börjar spekulera i vad det kan tänkas vara och även satsat pengar på att man ska ha prickat in rätt. I över 20 år, sedan 1988 har man korat en produkt som sticker ut mer än vanligt. Detta gör man i samband med julhandelsprognosen som kommer under novembermånaden. Och för varje år så blir avslöjandet bara större och större. kanske för att vi blir mer intresserade av vår samtid och vad som kan tänkas spegla den. Här kommer några favoriter som blivit julklappar under åren:

  • 1988 blev bakmaskinen den första julklappen som togs fram
  • 1989 året efter blev det videokameran
  • 1994 var det mobiltelefonen som fick glänsa lite extra
  • 1999 blev det boken som fick stå som julklapp
  • 2009 spikmattan fick ett stort uppsving
  • 2014 blev det aktivitetsarmbandet som för många kändes som mycket självklart.

Vad man ska tänka på när man går igenom listan r att detta är en fantastisk bevaring av vår samtid då den produkt som blir årets julklapp ska spegla samtiden och det gångna året. Ja, det är tre kriterier som HUI tar hänsyn till, dessa är att produkten ska spegla samtiden, vara en nyhet eller ha nyhetsvärde och stå för ett högs försäljningsvärde eller sälja i ett stort antal.

Årets julklapp blir ingen produkt

1666007-man-with-paper-heart-on-white-backgroundVad många nu spekulerar kring är att årets julklapp inte kommer att bli någon produkt. Vad det kommer vara är att man skänker pengar till välgörenhet skriver Sydsvenskan.se. Det är vad oddsen pekar mot, men vill man tjäna en stor slant gör man bäst i att satsa på högoddsarna och då kan man lägga pengarna på Mobergs skärbräda som går loss på hela 4000 kronor. En bräda som inte kommer att vinna, men som kan vara fin att ha hemma – som ett smycke. Vad man även kan se dyker upp nu är att det kan bli en sexleksak som kan komma att ta hem priset. Detta då serien 50 shades of gray har börjat blåsa upp. Det vore lite roligt, frågan är då om man bettat på den klappen om man vågar säga det?

Som sagt är det bara att fundera kring året och om vi satsar pengar gäller det att hålla tummarna och att den 24 november stå redo med förhoppningsvis champagnen. Oavsett om man har rätt är det viktigt att komma i stämning och att glädja andra. Det gör man enkelt genom att skicka ett julkort. Köp dina julkort online på Qpix.se för att få det enkelt och bekvämt och ge bort en stor portion av glädje.

Glöm inte att det handlar om glädje så försök att sprida så mycket glädje som möjligt och visa vad vi känner till varandra. Speciellt när det råder mörka tider runtom i vår värld.