Lek på sommaren

För barn är sommaren en riktigt härlig årstid. Man behöver inte bylsa på sig en stor overall innan man ska ut, man är ledig från skolan, det är ljust och varmt och ja, de små tycker väl det är lika skönt som oss vuxna när det är varmt, soligt och ledigt.

Att vara ute i trädgården eller någon annan stans hela dagen är nästan obligatoriskt när det är vackert väder, och det finns en del saker som man kan göra främst på sommaren som barn älskar.

  • Att bada! Det är ingen slump att den urbana myten om att man kan få kramp om man badar inom en timme efter att man ätit har myntats av trötta föräldrar – för barn älskar nämligen att bada och vill göra det mycket och länge. Genom krampmyten har man gjort så att man i alla fall får en lugn timme efter lunchen innan man måste börja vakta på barnen när de badar igen.
  • Studsmattor! Det är inte konstigt att så många har dem, de är otroligt roliga för alla åldrar och är dessutom ett bra sätt att röra på sig! För att få till ditt köp på rätt sätt kan du läsa den här artikeln från Göteborgsposten där de går igenom vad man ska tänka på när man köper en studsmatta. När du bestämt dig kan du surfa in på Trampolinespesialisten.no för att hitta en som passar.
  • Att bygga kojor! Givetvis kan man bygga snökojor på vintern, men de smälter ju. Att bygga en riktig koja, kanske i ett träd, innebär mycket jobb, kanske en del stickor i fingrarna eller hammarslag på tummarna samt hjälp från föräldrarna men när det är färdigt så kommer barnen ha en otroligt rolig plats att leka på, och att veta att de gjort något (nästan) helt själva kommer bygga upp deras självförtroende.
  • Dags att lära sig något nytt. Nu när man har sommaren till hands kan det vara läge att ta sig tid att lära sig något nytt! Det kanske är att lära sig simma, lära sig cykla eller någonting annat som barnet är intresserad av att lära sig.

Detta är bara några av de lekar och aktiviteter man kan göra med sina barn på sommaren, låt fantasin flöda fritt så kommer ni få en rolig sommar tillsammans!