Allt fler firar barnets ankomst

Allt fler firar barnets ankomst

Ska någon du känner få barn? Det här med att fira inte bara barnets ankomst men även det kommande föräldraskapet, är något som blir större och större. Allt fler anordnar babyshower.

 

pexels-photo-172256Babyshower blir allt vanligare i Sverige, en tradition en tidigare endast kunde se i amerikanska storfilmer och serier. Nu vill allt fler fira både den nya bebisens nära ankomst men även föräldraskapets starka band. Oftast är det vännerna som fixar festen och skämmer bort den blivande mamman med presenter, godsaker och allmän uppvaktning. I Expressen kan en läsa om hur Magdalena Graaf nyligen firades med en skojig förlossningstårta på sin egen välkommen-bebis!-fest. Det var den lika kända systern som arrangerade välkomstfesten och beställt den lite annorlunda tårtan.

Många vill ha tårta till välkomstkalas för kommande bebisar

I HD skrivs det att allt fler tårtor just för bebisankomster bakas och beställs. Dessutom är dop och födelsedagar för jämna år riktigt populära att specialbeställa tårta till.

Den mest stigande trenden för tillfället är beställning av tårtor i samband med den amerikanska traditionen ”baby shower”. Det vill säga en fest för väntande eller nyligen födda bebisar – HD

Det tycks samtidigt vara någon slags baby boom på sina platser i Sverige, något som givetvis är jätteroligt men som ger barnmorskorna mycket jobb. Mer om detta i Sveriges Radio bland annat, där det skrivs om hur fler föder barn i Norrbotten just nu.

Ska du snart iväg på en babyshower? Tips på roliga och personliga presenter finns bland annat på https://www.presenter.se. Sedan funkar det nästan alltid med ett rejält tilltag blöjor, kanske en och annan haklapp eller något som endast är till mamman i fråga.