Ljudböcker för barn

Något som kanske ses som ett vuxennöje men som även barn i allt större utsträckning kan ta del av i dagsläget är ljudböcker. Ljudböckerna har en given plats i många vuxna människors hjärtan, det är härligt att kunna lyssna på en bok på väg till jobbet, eller när man är ute och joggar eller under en lång biltur.

Barn som blir glada i bilen av ljudbokFör barnen är det kanske inte lika självklart att lyssna på ljudbok, eftersom man gärna vill att barn ska lära sig läsa och kanske själv vara en del i läsandet som vuxen. De ljudböcker barn oftast hade förut var de kassettband med berättelser som kom tillsammans med en bok, så att man kunde läsa i boken samtidigt som man lyssnade. ”När du hör den här signalen…***… är det dags att vända blad” känner du säkert igen. Men nu för tiden finns det mer moderna ljudböcker för barn, och de går att köpa enkelt och smidigt på nätet och ladda ner till datorn, telefonen eller läsplattan. Bokii.se har ljudböcker för alla oavsett ålder och smak, så ka du köpa ljudböcker online är det helt rätt plats.

Svenska dagbladet skrev en artikel om ljudböcker för barn, och som de skriver så är det väldigt populärt att köpa dessa när semestern är på intåg. Ofta handlar det om långa resor och barn blir lätt rastlösa av att sitta i bilen flera timmar i sträck, då kan det vara bra med en ljudbok att lyssna på. Antingen kan man välja en helt ny historia för barnen att lyssna, eller så kan det vara någon av de historier som de känner till sedan tidigare som får nytt liv genom sitt ljudboksformat. DN skrev här om att flera av Sveriges Radios mest älskade julkalendrar skulle bli ljudböcker, och det finns väl knappast något som skulle vara bättre för den långa bilresan till släkten i en annan del av landet inför julhelgen? Ja, ljudböcker är verkligen något som är superbra, både för barn och vuxna!