Ta vara på sportlovet

Snart är det dags för sportlov för barnen som går i grundskola, och som förälder tycker vi att du ska ta den här chansen att ta lite ledigt från jobbet för att få lite extra tid att umgås med dem. Det kan vara skönt både för dig och för barnen att få lite mer tid med varandra, och lite extra ledigt! Och dessutom finns det en massa roliga saker man kan passa på att hitta på under sportlovet, både aktiva och mindre aktiva sådana!

Nu skiljer sig den lek och de aktiviteter man kan ägna sig åt under sportlovet ganska mycket från det vi tidigare skrivit, som mest har handlat om hur man ska leka ute på sommaren och så. Men vintern är faktiskt alldeles utmärkt för att vara ute också, för det är ju som vi alla vet på det viset att det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder. Och har man dåliga kläder vill man så klart inte vara ute och leka när kvicksilvret sjunker under nollan, men med bra kläder blir det superkul att vara ute och leka. Här är några av våra favoritlekar att ägna sig åt ute på sportlovet.

Lek ute på sportlovet

Snön är en given huvudperson under vinterlekar, och det mest klassiska man kan göra är så klart att hitta en bra backe att åka pulka, snowracer eller stjärtlapp i. Att flyga nedför en backe och landa mjuk i snön är riktigt roligt och väldigt skonsamt, men små barn bör ändå ha hjälm på sig när det vankas pulkaåkning. Sedan kan man så klart ta det hela ett steg längre och ägna sig åt utförsåkning med slalomskidor, eller för lite äldre barn, snowboard. Det här är en härlig aktivitet som både vuxna och barn tycker om, och efter en dag i backen är man härligt trött på kvällen och ser fram emot att mysa framför brasan.

Att bygga snögubbar, snökojor och kanske göra fina snölyktor är också en sak som är väldigt uppskattad bland barn och vuxna, och det bästa är ju att det inte kostar något så länge snön finns där!