Gravid och svullna fötter – prova stödstrumpor

När man är gravid sker stora förändringar i kroppen i hormonbalans och annat, vilket också påverkar måendet. Med detta kommer vanligen flera besvär och ett av det vanligaste är svullna fötter. Bra är då att använda stödstrumpor. Här får du veta varför.

Att vara gravid är fantastiskt, men det finns många besvär som kommer med at vara gravid. Ett av de vanligaste besvären är att man svullnar upp i kroppen inte minst i fötterna. Det är oftast ofarligt och kan avhjälpas. Men svullna fötter och svullna kroppsdelar överlag är viktigt att ha koll på under en graviditet. I värsta fall kan det bero på något allvarligt.

Stödstrumpor förebygger hälsoproblem

Svullna och trötta fötter samt stickande ben är inget kul att drabbas av när man är gravid. Men tyvärr är det vanligt. Därför bör du införskaffa ett eller flera par stödstrumpor från till exempel https://www.funqwear.se/27-stoedstrumpor-gravid. Det är en god investering som troligen kommer att göra stor skillnad. Stödstrumpor är idag något som används av allt från gravida, pensionärer, idrottare och personer som står mycket upp i arbetet eller på flygplan när trycket är annorlunda, skriver Svensk Dam i en artikel. Det minskar svullnaden, ger bra stöd och förebygger både smärta, svullnad och åderbråck. Detta i kombination med regelbunden träning är den bästa medicinen.

Vanligt förekommande graviditetsbesvär

Det finns en hel del vanliga graviditetsbesvär, och ett av dem är restless legs, eller pirrande ben, som kan avhjälpas med stödstrumpor, läs mer. Andra graviditetsbesvär som är vanligt förekommande är bland andra:

  • kräkningar
  • illamående
  • pigmentförändringar
  • trötthet
  • halsbränna
  • förstoppning
  • åderbråck
  • hemorrojder

Läs mer på  om vanliga besvär som uppkommer under graviditet på 1177 Vårdguiden för att få veta mer. Där får du även veta mer om vad du kan göra åt dina besvär. Rådgör alltid med en läkare innan behandling, för tänk på att alla personer och graviditeter är individuella.