Fira med baby shower

Fira med baby shower

Något som blir allt vanligare är den amerikanska företeelsen att hålla baby shower när det stundas barn för att fira barnets ankomst – men vad kallar man den här typen av tillställning och vilken typ av tårta är roligast att bjuda sina gäster på?

gravid-kvinnaAtt hålla baby shower, eller bebisfest som Dagens Nyheters kultursida säger att man kan kalla tillställningen, blir en allt vanligare företeelse i Sverige. Men hur håller man en sådan? Sanningen är att det faktiskt inte finns några specifika regler för den här typen av firanden. Så egentligen skulle man kunna säga att det räcker med sätta upp passande baby shower dekorationer och sedan fira hur man vill. Men visst finns det sätt att hotta upp bebisfesten en aning med både tårta och lekar. Något som till exempel Helsingborgs Dagblad tipsar om är konditoriet Fantasitårtor vars konditor Ella Sjögren i Landskrona bakar just som hon döpt företaget: fantasitårtor. Så bor man i närheten kan det vara en rolig idé att beställa tårtan därifrån. Och vill man göra det extra festligt kan man göra som en trend som dök upp för några år sedan, och de är att genom tårtan också avslöja barnets kön – både för föräldrar och gäster. Vad man gör då, enligt Metro, är att låta personen som utfört ultraljudet försegla ett kuvert med informationen om barnets kön i och detta lämnas till föräldrarna som sedan lämnar kuvertet till personen som ska baka tårtan. Nu är det upp till denne att stå för avslöjandet genom hur konditorn bakar. Hela tårtan täcks i en neutral färg och sedan när det är dags att servera första tårtbiten så kommer det stora avslöjandet när fyllningen inuti visas:

  • Rosa fyllning – betyder att babyn är en flicka
  • Blå fyllning – betyder att det blir en liten pojke

På så vis kan man göra detta till del av sin baby shower och överraska alla deltagare, och kanske till och med avslöja vad babyn kommer att få heta. Om man nu vill göra detta till något som alla ska få reda på, vissa föräldrar vill ju hålla barnets kön hemligt för andra, och kanske även själva bli överraskade vid födseln.