Hej då VAB-intyg

När vårt barn blir sjukt, blir även en del av oss sjukt. Vi lider och försöker ge så mycket kärlek det bara går. Samtidigt så förbannar vi oss över vad det var som kunde smita sig in och sprida sjukdomen. Vård av barn, att vabba, är inget främmande begrepp.

Men, sedan 2008 har man varit tvungen att lämna intyg för att bevisa att sitt barn är sjukt och att man med rätta kan vara hemma från jobbet. Detta medför både mer pappersarbete för föräldrar, dagis samt försäkringskassa och ger resultatet att man inte får sin utbetalning i tid. Nu är den tiden äntligen över. Vissa kommer kanske utnyttja systemet, men vem säger att man inte kan vara hemma och vabba med ett friskt barn? Det kommer alltid finnas kryphål, i en värld av hjältar och banditer.

En gladare vård

Att åka till sjukhuset med sitt barn då barnet kanske har hög feber eller andra åkommor är en resa de flesta önskar de aldrig behövde göra. Vita rockar i en främmande och skrämmande miljö. Denna lösning är enkel att lysa upp genom att Vårdväskan nu finns och kan sprida färg på barnavdelningar. Med vårdklocka och systerur eller varför inte namnskyltar eller stetoskop i färgglada färger kan försöks göras till att få de yngre att trivas lite bättre.

Fem vanliga barnsjukdomar

  1. Vattkoppor som smittar redan innan man ser de små kliande utslagen.
  2. Kikhosta som botas bäst genom frisk luft och täta små måltider.
  3. Tredagarsfeber som, av namnet, ger feber i tre dagar och blir sedan till röda utslag över hela barnets kropp.
  4. Hand-fot-mun-sjukdom som består av blåsor på händer, i munnen och på fötterna. Det smittar så länge det finns blåsor.
  5. Scharlakansfeber som ger feber och halsont och som botas med antibiotika.