Anordna ett barnkalas

Snart är det Halloween och dina barn kanske har frågat om de kan få anordna ett kalas för att fira detta. Du behöver inte få panik och tänka att det här kommer bli krävande för både plånboken och schemat. Många gånger handlar det om att föräldrarna tror att barnen har högre krav än vad de i själva verket har. Men ett barnkalas kan göras för en billig peng och behöver inte ta så lång tid att ordna.

I en artikel på Svenska Dagbladet skriver man om att var tjugonde ansökning till Majblomman, som delar ut bidrag till barn som lever i knappa förhållanden, handlar om just bidrag till födelsedagar och kalas. Även om man faktiskt har råd med att ha ett barnkalas kan pressen på föräldrarna bli stor. Därför gäller det att man planerar hur kalaset ska gå till och inser att man faktiskt inte behöver ha det mest storslagna kalaset.

Något som de flesta barn älskar är att ha ett tema på sin fest. För de som fyller år nu i oktober och november eller vill ha ett kalas för att fira halloween, kan skräck vara ett bra förslag på tema. För att göra det ännu roligare för barnen får gärna födelsedagsbarnet eller kalasbarnets föräldrar vara utklädda. På nätet kan man hitta halloweenkläder till bra priser.

När det kommer till hur många man ska bjuda på kalaset får man tänka på hur många som får plats i huset om man ska vara inne och hur många man känner att man kan ansvara för. Är barnen väldigt små kan det räcka med att bjuda ett par stycken. Är barnen lite äldre kan de bjuda klassen. Om man inte vill bjuda alla klasskamrater får man tänka på att inte dela ut inbjudningarna på skolan.

Ett tips på en lek som kan passa perfekt på ett Halloweenkalas är leken Balloween. Den går ut på att alla barn får måla en varsin ballong så skräckinjagande de kan. De får sedan försöka skrämma sina familjemedlemmar med ballongerna om de försöker stjäla det godis man fått på kalaset. Vad gäller bakverken som ska serveras på kalaset kan man tänka ju simplare desto bättre. Barn vill oftast inte ha en flådig chokladtårta med fem lager, utan nöjer sig med några chokladbollar och enkel marängsviss.