Så håller du koll på barnen

Som förälder kommer du säkerligen alltid känna en viss oro över dina barn, oavsett hur gamla det blir. Under de yngre åren är det dock viktigare att hjälpa till att skydda dina barn så mycket du bara kan. Tekniken har blivit tillgänglig i allt yngre åldrar och det är svårare att säkerställa en trygg vardag. För att du som förälder ska kunna känna dig säker på att dina barn inte råkar ut för otrevligheter finns det dock många knep att ta till.

barnDu, precis som majoriteten av alla föräldrar, vill naturligtvis säkerställa att ditt barn är okej när du inte är med. Det kan till exempel handla om att ditt barn har gått över till en kompis efter skolan, hänger ute efter middagstid eller surfar mycket på telefonen och kanske chattar med människor som du inte har kontroll över. Även om tekniken har bidragit till mycket oro så har den också kommit med många fördelar. Idag kan du till exempel använda dig av monitorer för att säkerställa att ditt barn inte hamnar i knipa.

GPS-klockan – för små och stora

Det har blivit mycket tal om GPS-klockor på senaste tid och om du använder dig av familje-forum på nätet så har du säkerligen sett flera som använder sig av det. Med en trygg gps klocka kan du se var ditt barn befinner sig hela tiden. Klockan är diskret och kan användas av både mindre som större barn. Du bestämmer själv om du vill informera barnet om spårningsfunktionen.

Key-loggers och barnlås

På både datorer, mobiler och på streamingtjänster finns det idag möjlighet att sätta upp så kallade barnlås eller säkerhetssystem. Som förälder kan du då bestämma vilka program som får vara tillgängliga för ditt barn, men du kan även få en bättre kontroll över ditt barns mobilanvändande och surfande vid datorn. En key-logger är ett program som riktar sig till föräldrar med barn under 18 år. Programmet gör det möjligt för dig att se sms-konversationer, samtalshistorik, privata meddelanden på sociala medier och även platsinformation, till exempel var barnet (eller mobilen) befinner sig.