Namngivning istället för dop

Förr var dop nästan obligatoriskt för små barn, men idag ser det annorlunda ut. Idag har många istället namngivningsceremonier för att fira att de små fått ett eget namn tillsammans med nära och kära.

Det finns mycket att fira när man ska få barn, under graviditet är det många som vill fira med babyshower och sedan när bebisen kommit är det dags att ge barnet ett namn, vilket såklart är värt att fira! Allt fler väljer idag att ha namngivningsceremoni istället för dop.

Handlar om att göra något speciellt

Det är en speciell händelse att få ett namn såklart, och därför kan man också göra en speciell tillställning av det. Det gjorde familjen Hedentoft för sina två yngsta barn, och det behöver egentligen inte vara så svårt. När tvillingdöttrarna i familjen skulle få sina namn hade de ett namngivningskalas hemma med superhjältetema, där hela familjen var klädd i superhjältedräkter, skriver Expressen. Själva ceremonin hade de i Bokskogen utanför Svedala, en plats som familjen tycker väldigt mycket om eftersom föräldrarna i familjen, Sophie och André, gifte sig på exakt samma plats. De ville göra något betydelsefullt helt enkelt, vilket de verkligen lyckades med. Namngivningsceremonin blev en succé och något som familjen garanterat aldrig kommer att glömma.

Vill ni också anordna en namngivningsceremoni?

namngivningscermoniOm traditionellt kyrkdop inte riktigt lockar så är det ett bra alternativ att anordna en namngivningsceremoni, vilket är en tillställning som liknar dop fast med faddrar istället för gudföräldrar. Man slopar det kyrkliga helt enkelt och ni kan göra lite mer som ni vill och kanske ha ett tema på tillställningen, precis som familjen Hedentoft, och vistas i en miljö som känns speciell. Tänk över vad som betyder något för er och gör något utav det. Man kan mycket väl ha en namngivningsceremoni hemma på tomten, duka upp till middag och mysa med nära och kära, det behöver inte vara så komplicerat!

 

Här följer ett skojigt klipp från Solsidan: