Så hittar familjen ett större drömboende

Det är inte helt enkelt att sälja ett boende till förmån för att större när familjen växer. Men med hjälp av en bra mäklarfirma som har erfarenhet kan processen bli enklare. Det finns många fördelar med att använda samma mäklarfirma till att både sälja och köpa nytt.

Om familjen växer kan det vara hög tid att leta efter ett större boende. För att hitta ett nytt hem som passar livssituationen är ett tips att gå in på något av SkandiaMäklarnas kontor som finns runt om i Sverige. Fördelen med att välja SkandiaMäklarna är att de finns utspridda över hela Sverige med 100 kontor. Eftersom de är en stor mäklare är chansen större att de kan hitta drömboendet för dig och din familj. Du kan alltid kontakta dem för en förutsättningslös diskussion kring ditt nuvarande boende och vad du önskar för ny bostad.

Fördelaktigt att välja en framstående mäklare

Female Realtor Showing Couple Interested In Buying Around House
Female Realtor Showing Couple Interested In Buying Around House

Att anlita en mäklare som är stor och etablerad är ofta gynnsamt eftersom de har god koll på bostadsmarknaden både lokalt och generellt, vilket är en klar fördel om du ska byta ort. Du kan få många goda råd och tips om du funderar på att exempelvis flytta till landsbygden från en stad eller tvärt om. Det är även väldigt bekvämt att kunna använda samma mäklare till både försäljning av den nuvarande bostaden och för att köpa ett nytt hem.

Tips vid köp av större boende:

  • Ha koll på utbudet av bostäder.
  • Hitta en bra mäklare som har koll på marknaden.
  • Köp ett boende som passar familjens livssituation.
  • Använd samma mäklare till försäljning och bostadsköp.

Värdera den nuvarande bostaden

Att köpa en ny bostad är en stor affär oavsett om det är första eller fjärde gången du ska köpa. Det är mycket att tänka på och därför är det guld värt att hitta en riktigt bra mäklare du kan luta dig mot. När du ska flytta och byta boende är det bra att göra en värdering på den nuvarande bostaden för att få en indikation på vad du kan förvänta dig för pris. Det är viktigt när du kollar på ett nytt hem till familjen att du tittar på bostäder ni har råd att köpa. Mäklaren som du väljer kan hjälpa till med