Så skyddar du ditt barn hemma

Hemmet ska vara en trygg plats för småbarn. Men för ett barn som just börjat krypa eller gå kan hemmets trygga vrå vara en farofylld plats där många faror hotar. För att minimera risken att något ska hända med ditt barn är det viktigt att du barnsäkrar hemmet.

Småbarn är ivriga på att utforska sin omvärld. De har dock ingen tanke på att de kan skada sig genom att göra olika saker. Ingen vill att ens barn ska råka illa ut men tyvärr finns det flera faror som lurar i hemmet för småbarn som just börjar krypa och gå. Det är viktigt att ha uppsikt över barnet men saker kan hända på ett ögonblick och därför är det viktigt att barnsäkra hemmet. Om du har en trappa i ditt hus är en barngrind ett måste. Den kommer göra att ditt barn inte kan ramla ner för en trappa. Tänk på att ha en grind både uppe och nere om du har över- och undervåning. När du köper en barngrind och andra saker för att säkra upp ditt hem ska du investera i bra produkter av hög kvalité.

Förankra möbler i väggen

Kids,Safety,Concept-,Little,Girl,Climbing,On,Baby,ChairI ett hem finns det massor med möbler som ett barn kan klättra på. Om du har bokhylla, höga byråer eller liknande är det bra att förankra dessa i väggen för att möbeln inte ska ramla över barnet om hen får för sig att bestiga en möbel. Att utrusta möbler som har vassa kanter med kantskydd och hörnskydd är mycket bra för att undvika att barnet slår huvudet och får en skada.

I köket finns många farliga saker för ett barn

Köket är en farlig plats för småbarn som vill utforska världen, spisen är speciellt farlig. Att ta för vana att alltid vrida kastrullernas handtag inåt är bra. Ett spisskydd, spisvakt och ett ugnsskydd är bra grejer att utrusta spisen med för att undvika att barnet får brännskador. I köket finns även knivar och andra farliga redskap, förvara allt sådant högt upp där barnet inte kan komma åt redskapen. Det finns bra spärrar som du kan köpa för skåp och lådor.