Så inreder du lekrummet

Så inreder du lekrummet

När du har bestämt dig för att ta steget och göra om förrådet till ett lekrum finns det en del praktiska saker att tänka på innan det är dags att inreda. Hur inreder du på bästa sätt och får ett rum som gjort för lek och kreativitet?

I takt med att barnen växer, utvecklas och utforskar sin omgivning, behöver också barnrummet hänga med i svängarna. Oavsett om du inreder ett lekrum till en 7-åring som har börjat skolan eller en nyfiken 1-åring som upptäcker omvärlden finns det en hel del inspiration att ta del av.

BarnrumNeutrala färger

Det är bra om väggarna i det blivande lekrummet målas i någon neutral färg som håller länge, vilket gör att du i princip bara behöver byta ut inredningsdetaljer och accessoarer. Fundera över vilka basfärger som gör sig bäst i rummet och diskutera gärna med kunnig personal i färgaffären. Själva golvslipningen blir enkel genom att ta hjälp av experterna på golvslipning.net som har över 30 års erfarenhet av golvslipning i Stockholm med omnejd.

Förvaring och kreativitet

Praktisk förvaring är ett måste när du inreder lekrummet. När varje sak har en egen plats blir det blir lätt att städa men det blir även fritt fram för lek.

”Med var sak på sin plats finns det utrymme för både lek, vila och kreativitet.” Leva & Bo.
Det går också att skapa en härlig retrostil med loppisfynd som du enkelt kan slipa och måla om i önskad färg. Det ska vara kul att inreda tillsammans. Beroende på ålder kan barnen välja färg på tyg och möbler. Köp begagnade skåp, hyllor och garderober som barnen kan hjälpa till att måla.