Arrangera ett kul barnkalas

Arrangera ett kul barnkalas

Är det ditt barn som fyller år eller har du fått i uppgift att arrangera ett barnkalas till någon annans barn? Kul! Att ordna ett kalas till ett barn är bland de roligaste festligheter du kan planera. Här har du möjlighet att låta fantasin flöda fritt och dekorera och planera som du själv önskar.

Barn är för det mesta väldigt tacksamma små varelser och de allra flesta nöjer sig gott och väl med ballonger, några småkakor och tårta. Det är trots allt vännerna (och presenterna) som är roligast i den åldern. Det betyder att du inte behöver fundera så mycket på att göra en perfekt dukning eller att maten ska vara i lyxkategori. Dock kan det fortfarande vara kul att göra det lite extra roligt för barnet och kanske även ha ett unikt tema. Vad sägs om ett biotema där du hyr in en popcornmaskin från bergamunken.com eller varför inte pirattema där alla barn får en egen ögonlapp? Att hyra in en maskin är enkelt och gör festen utöver det vanliga.

Födelsedagstårta med färgglada ljusPlanera i god tid

Även inför ett barnkalas kan det vara en god idé att planera i förväg. Se till att skicka iväg inbjudningarna i tid så att ditt barns alla vänner har större möjlighet att komma. Idag är det vanligt att även bjuda på mat i samband med kalas. Du väljer naturligtvis själv hur du vill göra. Oftast är hamburgare eller korv med bröd storfavoriter som funkar långt upp i åldrarna.

Är det många barn som ska dyka upp kan det vara en bra idé att hyra en lokal. Då har du också möjlighet att dekorera lokalen dagen innan och kan på så sätt vara mer förberedd. Glöm inte bort dekorationerna och alla spännande lekar som barnen kan få uppleva. Du kan till exempel skippa den traditionella fiskedammen och istället satsa på en skattjakt. Släck ner i huset eller lokalen och låt barnen söka sig fram med hjälp av ficklampor.