Billigare barnkläder och leksaker

Billigare barnkläder och leksaker

Alla vet att barnkläder och alla tillbehör som behövs när du får barn i längden blir kostsamt. Det är med andra ord dyrt att ha barn. Men hur kan du göra att det hela blir billigare?

Att skaffa barn är dyrt. Och att ha barn är kostsamt hela deras uppväxt. Även om glädjen att få barn uppfostra sitt egna inte går att mätas i pengar. För att komma undan billigare finns det flera tips och råd att följa. Men när det verkligen tryter i kassan och sparkontot ekar tomt finns det även hjälp att få, som att låna utan uc.

Barn är dyrast det första året. Nyfödda barn behöver en hel del utrustning och Konsumentverket har räknat ut att en medeldyr basutrustning kostar ungefär 20 000 kronor om allt köps nytt. Då ingår inte kläder och leksaker – Veckans Affärer

Så kommer du undan billigare

familj ekonomiEtt starkt tips är att inte köpa allt nytt, mycket går att låna eller köpas begagnat. Har du bekanta eller släktingar som nyligen skaffat barn? Då kan säkerligen du köpa vissa saker som inte de använder längre till en relativt liten peng.

På loppisar och secondhand-butiker är priserna ännu lägre än vad de är i affärerna när det är rea. Shoppa alltså det du behöver i andra hand om du vill komma undan billigare. I en artikel i Amelia tipsas det även om att ha klädbytardagar i skola, på dagis och med vänner och bekanta. Det gör att saker som ligger i någons garderob och samlar damm får nytt liv och minskar en annan persons behov av att köpa.

Genom att göra en uträkning via Konsumentverkets smarta verktyg kan du se hur mycket ditt hushåll gör av med, och var ni kan spara in pengar.