Låt barnet välja

Alla vill nog köpa mängder av leksaker till sina barn, och ge de allt vad de önskar sig – men så kan man ju inte göra. Främst är det ju en kostsam historia om man köpa allt vad barnen önskar sig, men också är det lätt att barnet inte förstår att man inte alltid kan få allt vad man önskar.

Curlingföräldrar är ett begrepp som på senare tid har blivit väldigt vanligt, och det för att många ger allt vad barnen önskar sig och lyder deras minsta vink. Det är någonting som man som förälder ska försöka undvika att  vara, eftersom barnen i längden mår bättre av lära sig hur världen faktiskt fungerar.

Låt barnen välja leksak själv på nätet

Men, nu när vi varit inne på det allvarsamma kan vi ta steget till det lite roliga. För det är ju förståeligt att det kan vara svårt med barn som tjatar om allt de vill ha, och det är inte kul att vara den som säger nej. Men det du kan göra är att använda dig av internet, och tillsammans med ditt barn hitta bra presenter och leksaker. Om besöker en leksaksaffär på nätet kan du låta ditt barn vara med vid datorn och säga att du får välja någonting att köpa här på hemsidan. En rekommendation är att gå in på Stor & Liten online, eftersom du där inte bara har ett stort utbud utan också får fri frakt och har 90 dagars öppet köp om du av någon anledning skulle vara missnöjd med ditt köp eller ångrar dig. Genom att säga till ditt barn att han eller  hon får välja exakt vad hen vill så kommer det låta mer generöst, och barnet blir glad över att få en valmöjligheten som barn annars inte brukar ha.