Samma mäklare vid sälj och köp av bostad – tips!

Samma mäklare vid sälj och köp av bostad – tips!

Är du på väg att sälja din nuvarande bostad och byta till ett nytt boende? Då är det många saker du måste tänka på för att processen ska gå smidigt och även juridiskt korrekt till. Att ha en professionell mäklare vid din sida oavsett du ska sälja eller köpa är A och O.

Du kan använda samma mäklare till båda processerna och faktum är att det är så mycket smidigare än att jobba med flera firmor. Här får du lära dig mer om försäljning och köp av bostäder samt varför du bör samarbeta med en mäklare.

Många fördelar med endast en mäklare

Den fasta rekommendationen är att ta hjälp av en mäklare när det är dags att köpa eller sälja din bostad. Du får då en professionell partner som ser till att alla delar sköts på rätt sätt och du kan istället vad som komma ska. Vad många inte alltid tänker på är att du faktiskt kan använda samma mäklare till båda processerna. Det vill säga en mäklare som dels ser till att din nuvarande bostad blir såld, dels letar nytt boende till dig.

Ett bra exempel på en professionell firma som hjälper till med både sälj och köp är Notar https://www.notar.se/kontakta-oss mäklare. Det här är en erfaren mäklare som hjälper dig med allt som har att göra med försäljning och köp av bostad. Fördelarna när du jobbar med en pålitlig mäklare som Notar är bland annat kompetensen. Du får juridisk expertis och skickliga säljare som dessutom har en inarbetad kundportfölj.

Sälja och köpa bostad

Det är inte helt gratis att anlita en mäklare för att få din bostad såld. Du betalar ett så kallat mäklararvode och det varierar beroende på vilken firma du anlitar samt andra faktorer. När du använder samma mäklare, exempelvis Notar, till både försäljning och köp av bostad blir dock arvodet lägre än om du anlitar två firmor.

  • Billigare arvode
  • Fler potentiella köpare
  • Budgivning via din mäklare

Du som ska köpa ny bostad i samma veva som du säljer ditt nuvarande boende får effektiv hjälp av Notar. Mäklarna ser till att leta fram boenden helt utifrån dina preferenser. Det enda du själv behöver göra är att gå på visning och eventuellt ge ett bud via din mäklare till säljaren.