Smartphones användningsområden

När man får barn är det mycket som förändras. Ens fokus hamnar långt ifrån en själv och istället på minipersonen som nu blivit det viktigaste i ens liv.

Tidigare har man använt sin smartphone mest för att använda sociala medier, spela spel och ta bilder på sig själv men nu blir det i princip tvärt om. Telefonen är en riktig toppenpryl att ha i sin närhet jämt och ständigt om man har en liten pojke eller flicka i sin närhet! Här är några exempel på när telefonen är som bäst, förutom för att ringa såklart:

  • Något av det som flest använder sin smarta telefon till är att ta bilder på sin lilla gullunge. Många föräldrars, i synnerhet nyblivna, album på telefonen har i princip inga andra bilder än på sitt barn när det sover, lär sig sitta, har på sig fina kläder, ligger bredvid hunden eller sitter i vännens famn. Men det är ett bra sätt att få mycket bilder på sina barn som små till skillnad från förr då man var tvungen att ha med sig kameran överallt, vilket man såklart inte alltid hade.
  • Filma är nästan lika vanligt som att fota. Särskilt när barnet börjar lära sig saker och utvecklas. Det kan vara en enkel sak som att filma sitt barn när det ler och sedan skicka det till ens partner som inte är föräldraledig som en själv. På så sätt får ens partner ändå ta del av utvecklingen som ens barn gör varje dag.
  • Precis som att skicka filmklipp till sin partner, eller varför inte vänner, familj och kollegor, är ljudklipp lika roligt. Tänk när ens barn börjat prata lite och istället för att ringa någon istället spela in ett ljudklipp när ens barn säger vad man vill säga och sedan skicka det till vem man nu än vill kommunicera med. Väldigt roligt!

Visst får telefonen ett annat innehåll och en annan innebörd för en än tidigare då man inte hade barn, men det är knappast något negativt. Det enda som man kan råka ut för är att telefonen går sönder om ens barn tappar det, men det är inte värre än att du får reparera din iPhone.