”Barn är ett folk och dom bor i ett främmande land” som den vackra melodin så fint går. Något som stämmer.

Barn är ett litet folk som lever i en annan värld än vi. En värld som inte innehåller något mörker eller problem. Där finns bara möjligheter och lek. Och visst vill vi inte förhindra våra barn från att leka och att utvecklas. Därför är det så viktigt med att teckna en bra barnförsäkring som skyddar barnet från topp till tå och genom dygnets alla timmar. Att enbart ha en olycksfallsförsäkring räcker inte om ni vill vara helt säkra, då den bara gäller under skoltid. Viktigt är att tänka på vad som ingår vid en försäkring. Det skiljer från olika försäkringsbolag men över lag är det följande punkter man kan dela upp en försäkring i.

Att tänka på vid barnförsäkring

  • Vad som ingår. Vilket är medicinsk- och ekonomisk validitet om ditt barn får bestående skada eller inte kan försörja sig eller bara jobba deltid.
  • Vad som ofta inte ingår: skador redan vid födseln. Här gäller att teckna en tilläggsförsäkring så du kan få ut engångsersättning eller begränsad ersättning. De flesta försäkringar upphör efter 25års-dagen.
  • Gravidförsäkring: om barnet har en skada redan vid födseln är en gravidförsäkring bra att teckna. En gravidförsäkring upphör efter födseln och är därför bra att teckna en försäkring innan barnet är född.